SEO si cuvintele cheie

Posted by

Prin SEO sau Search Engine Optimization, cum este denumirea exacta, se face optimizarea sau imbunatatirea unui site web. Prin SEO, un detinator de site obtine si venituri, aceasta strategie fiind una generatoare de bani, dar il ajuta pe proprietar sa aiba si o vizibilitate buna asupra site-ului sau. Dupa parerea mea, optimizarea despre care am spus ajuta foarte mult un proprietar de site / site-uri web ca sa aiba o mai buna vizibilitate si este o parte foarte importanta a strategiei de marketing. Cu ajutorul SEO, se atrage mai mult trafic pe pagina si se imbunatateste rangul in care este site-ul web afisat.

Un profesionist in acest domeniu, vorbesc strict despre SEO, trebuie sa cunoasca multe aspecte ca cel legat de o pagina web, site web, sa cunoasca limba engleza, sa aiba si cunostinte de marketing care ii sunt folositoare in gasirea de diverse modalitati de optimizare pentru ca este concurenta mare pe piata de specialitate. Pe langa ce am enumerat pana acum, profesionistul SEO trebuie sa fie oarecum si perfectionist in ceea ce face, ca totul sa fie si sa mearga bine, dar si sa aiba multa atentie in ceea ce priveste detaliile.

Ce presupune SEO? Se identifica cuvintele cheie, se analizeaza, se consolideaza link-urile in paginile interne, etc. Sunt destule aspecte legate de acest serviciu, sa il numesc asa. Si este corect sa il denumesc astfel, avand in vedere ca sunt firme care ofera servicii de SEO companiilor si nu numai.

seo imagine

Pentru ca vorbeam despre identificarea cuvintelor cheie… Sa spunem, spre exemplu, ca am identificat cuvantul de la care pornim si anume „debarasare”. Cu acest cuvant, atunci cand cautam sau ne folosim de un program care ne ajuta sa gasim cuvintele cheie importante, vom avea ca rezultat „debarasare mobila„, „debarasare mobila veche”, „debarasarea meselor” si altele. Acestea sunt, de exemplu, rezultatele afisate de catre motorul de cautare Google. „Debarasare mobila” este unul dintre cuvintele cheie importante si cel mai probabil, pe marea majoritatea ne duce cu gandul exact aici, la debarasarea mobilierului vechi dintr-o locuinta, sa zicem.

SEO este foarte cuprinzator ca si aspect si foarte important, daca dorim sa ne facem remarcati usor cu site-ul pe care il detinem sau cu blogul personal. Oricum ar fi, nu oricine este bun la acest capitol si nu oricine stie despre ce este vorba. De aceea este foarte important, daca apelati vreodata la cineva care se ocupa de aceasta parte de optimizare, sa aveti grija in cine va puneti baza, pentru ca nu putini sunt aceia care pretind ca sunt experti in domeniu si defapt nu stiu pe ce teren au ajuns.