Importanta serviciilor de hosting in optimizare

Posted by

Hostingul este unul din lucrurile caruia majoritatea ii dau cea mai mica importanta atunci cand vine vorba de optimizare si, cu toate acestea, exista cateva aspecte importante de care trebuie sa tinem seama atunci cand ne alegem firma de hosting, astfel incat sa beneficieze de toate avantajele si din punct de vedere SEO. Serviciile de gazduire sunt destul de variate, atat ca pret, cat si facilitatile oferite, dar chiar si asa, e bine sa tinem cont de sugestiile de mai jos:

1. Locatia geografica a serverelor pe care este gazduit site-ul

Google poate determina locatia unde este un server si este foarte posibil ca, in algoritmul de pozitionare in cautari, sa tina seama de acest aspect. Astfel, pentru a obtine rezultate bune pentru Romania, se recomanda ca si serverul sa fie localizat in Romania, chiar daca ar putea fi ceva mai scump decat un hosting din US.

2. Viteza de incarcare a paginilor din site

Daca majoritatea vizitatorilor de pe site sunt din Romania, atunci cu siguranta timpul de incarcare a paginilor va fi mai mic daca serverul este localizat in Romania sau macar undeva prin Uniunea Europeana. Bineinteles ca acesti parametri sunt afectati si de calitatea serviciilor oferite de firma de hosting cu care lucrati sau de modul in care e construit site-ul. Trebuie sa aveti intotdeauna grija la viteza de incarcare a paginilor din site, pentru ca acestea ofera, in primul rand, o experienta imbunatatita vizitatorilor care pot recomanda serviciile si produsele dvs. mai departe; si apoi conteaza si pentru Google.

3. Perioada de downtime

Motorul de cautare Google, dar si alte motoare de cautare au niste mici aplicatii, numiti crawlers, care vin si viziteaza pagina dvs. periodic, pentru a culege informatiile noi aparute pe site, dar si alti parametri, precum timpul de incarcare de care v-am pomenit mai sus. Daca site-ul dvs. are perioade mari in care este nefunctional, acesti crawlers vor sanctiona acest lucru, penalizand site-ul si scazandu-i rank-ul.

Concurs: un pachet de hosting + domeniu pe un an

Pentru 5 dintre cititorii blogului, care vor comenta, avem si un premiu oferit de cei de la ghesi.ro si care consta intr-un pachet de hosting pe un an si un domeniu la alegere (.com .net .org .info .eu). Tot ce trebuie sa faceti pentru a castiga premiul este sa lasati un comentariu in care sa ne spuneti care sunt asteptarile voastre din partea firmei de hosting si care sunt lucrurile cele mai importante pentru voi, atunci cand doriti sa achizitionati un pachet de hosting.

Daca sunt mai putin de 5 comentarii, atunci se va acorda premiul la 50% dintre participanti. In caz ca e un singur comentariu, se va acorda unuia singur. Castigatorul/castigatorii vor fi anuntati printr-un update la acest articol, undeva dupa data de 10 iulie.