Despre cuvintele cheie pentru mobil

Posted by

In ultimii ani s-a infiripat ideea despre Seo ca ar fi mult mai convenabil daca s-ar realiza mai mult pentru telefon, pentru varianta mobila decat pentru varianta desktop. Si asta pentru ca in ultimii ani o mare masa a populatiei este mult mai activa si conectata pe telefon spre deosebire de un calculator sau laptop. Iar acest lucru este din ce in ce mai vizibil in prezent, deoarece am ajuns sa utilizam in cea mai mare parte a timpului telefon. De aceea au aparut si unele schimbarii in ceea ce priveste design-ul site-urilor pentru varianta mobila si mai mult decat atat diverse moduri prin care se pot realiza Seo pentru acestea.

Ce schimbari aduce timpul petrecut pe telefon pentru site-uri?

Asa cum am spus si in paragraful de mai sus din cauza acestui fapt – utilizarea intensa a telefonului – a impins catre un marketing online putin mai diferit si de ce nu catre o cautare de cuvinte cheie difereite acelora pentru varianta desktop. Iar acest lucru a constat in schimbarea catorva elemente importante si anume:

  • optimizarea site-urilor pentru varianta mobil;
  • cuvinte cheie pentru mobil;
  • marketing online pentru mobil;

Ce reprezinta cuvintele cheie pentru mobil?

Cred ca mai degraba ar fi trebuit sa incep cu acest lucru, cu atat mai mult ca aici avem nevoie de explicatie. Cuvintele cheie pentru varianta mobil sunt, de fapt, acele cuvinte cheie ce sunt optimizate pentru platforma de mobil. De fapt sunt acele cuvinte esentiale ce te ajuta in realizarea cresterii traficului site-ului tau. Iar diferenta dintre cuvintele cheie optimizate pentru varianta desktop si cele optimizate pentru varianta mobil este aceea ca pentru varianta mobil cuvintele sunt mult mai scurte, mai structurate si usor de tastat.

Cu cat un cuvant va fi mai esential si mai rapid de tastat cu atat acesta poate fi considerat optim pentru Seo. Un alt lucru important de luat in calcul sunt greselile de scris, de aceea spuneam mai devreme ca un cuvant cheie potrivit este acel cuvant scurt si usor de tastat sau de pronuntat, caci pentru varianta mobil este mult mai usor de cautat pe internet cu ajutorul comenzii vocale. Iar acestea fiind spuse nu cred ca mai poate fi ceva de adaugat. Insa cum voi mai afla noutati voi reveni aici.