De ce e relevant acest rezultat?

Posted by

La Webstok m-am contrazis cu un amic legat de un anumit produs si de firma care il produce, eu sustineam ca e de la Smailo si el sustinea ca e de la Vonino. Ajuns acasa mi-a ramas pe creier problema asta si ieri dand de facturile de la Smailo am zis sa ma lamuresc care din noi aveau dreptate.

Sitam ca si Marius Cucu il primise in teste asa ca am efectuat urmatoarea cautare:

Dupa cate vedeti pe prima pozitie apare un articol la un alt produs. Nu apare in text smailo jazz si ma indoiesc ca Marius a facut seo pentru „smailo jazz” pentru ca e foarte probabil sa nici nu fi auzit de Smailo Jazz.

De ce e relevanta cautarea?

Desi pare ca google a dat un rezultat total aiurea pentru mine a fost ca si cum mi-ar fi citit gandurile pentru ca era fix ceea ce cautam si doream sa aflu. In prima secunda nici nu mi-am dat seama de neregula si de faptul ca in mod normal nu trebuia sa returneze acest rezultat.

Ce stiu eu si se pare ca stie si google? Stie ca cele doua produse, cel putin ca forma, probabil si cu aceleasi caracterstitici tehnice, sunt identice. Desi sunt doua marci diferite daca le-ai pune unul langa altul doar logo-ul de pe ecan ti-ar putea sugera despre ce brand e vorba.

Interesant e ca din miile de articole de pe blogul lui google a stiut ca fix ala e cel mai relevant desi aparent nu are nici o treaba cu Smailo Jazz.

Asa ca ma intreb ce alte lucruri mai stie AI-ul de la Google?