promovarea prin continut

De ce ar trebui sa te promovezi prin continut educativ?

Posted by

Toata lumea se asteapta ca atunci cand oferi ceva gratuit oamenilor (posibili clienti) sa fie interesati de acest lucru si sa beneficieze in mare masura de gratuitatea ta. Astfel cei mai multi gandesc la faptul ca traficul site-ului lor va creste considerabil. Pe de-o parte acest lucru este adevarat, insa trebuie sa aveti grija la anumite aspecte daca tot vreti sa incercati o astfel de modalitate prin a creste traficul si bineinteles vanzarile.

Si pentru a fi la curent cu tot ceea ce se intampla prin metoda „promovarea prin continut” trebuie mai intai sa intelegi despre ce este vorba la acest principiu. Astfel ca „promovarea prin continut” este modalitatea prin care iti promovezi serviciile/produsele cu ajutorul unei reclame de tipul unui ghid educativ oferit gratuit sau prin articole ce pot fi utile clientilor tai, despre produsele sau serviciile firmei tale.

Iti poti pune viitorii clienti sa se inregistreze prin email sau numarul de telefon pentru a primi materialul tau gratuit. Iar tu iti vei mari baza de date, de contacte si bineinteles ii poti contacta pentru a incerca vanzarea produselor tale. Ce ai de castigat de la acest tip de promovare? In primul rand castigi increderea clientilor tai, ca mai apoi autoritatea ta sa creasca.

Indiferent ca iti poti obtine traficul mult mai ieftin pe Facebook sau pe orice alt tip de retea de socializare, trebuie sa iei in calcul faptul ca acest lucru iti poate aduce doar aceste beneficii si nu si posibile vanzari:

  • nu te costa mult sa faci o postare populara pe Facebook, ce iti poate aduce trafic pe site la costuri mici;
  • nu este greu nici sa gasesti un site cu preturi ok, unde tu iti poti prezenta produsele sau serviciile tale;
  • promovarea pe forumuri, grupuri sau anumite site-uri de anunturi nu este grea nici ea si iti poate aduce ceva trafic pe site-ul tau;

Dar inainte sa te decizi ce este bine sa faci si ce nu gandeste-te la care dintre aceste modalitati ai apela pentru a avea parte si de vanzari, nu numai de cresterea traficului pe site-ul tau? In schimb daca ai folosi metoda pe care ti-am prezentat-o la inceputul acestui articol vei observa ca vei avea parte si de ceva vanzari, nu numai de trafic ridicat.

Bineinteles toate aceste metode si functionalitatea lor tin de cei ce aleg sa le foloseasca. Altfel spus tu stii ce-i mai bine pentru afacerea ta, insa inainte de toate gandeste-te la faptul ca resursele tale si banii pe care ii ai acum pot fi limitati.

One comment

Comments are closed.