vanzare prin telefon

Cat de mult folosesti tehnica de vanzare prin telefon?!

Posted by

Descrisa ca o modalitate foarte puternica si in acelasi timp eficienta de a atrage clienti, tehnica de vanzare prin telefon poate fi o metoda utilizata de oricine, daca va tine cont de cateva aspecte. O buna cunoastere a produselor tale face ca tehnica sa fie mult mai eficienta, astfel ca niciodata nu vei scapa de:

  • intrebarile clientilor cu privire la produsele tale;
  • siguranta cu care trebuie sa iti prezinti produsele;

Nimanui nu-i va face placere sa auda pe cineva la capatul celuilalt al telefonului prezentand un produs balbaindu-se sau vocea sa-i tremure de la emotii. Nimeni, dar nimeni nu va achizitiona acel produs. Indiferent cat de mult tu iti dai interesul pentru a duce treaba la final.

Si fiind vorba de potentiali clienti trebuie sa ai rabdare cu fiecare in parte, rezumand fiecare detaliu despre produsele pe care tu iti doresti sa le vinzi. Insa daca vrei sa ai parte de o vanzare eficienta a produsului tau ia in calcul simple sfaturi precum:

  • colecteaza doar telefoanele persoanelor ce conteaza;
  • realizeaza-ti un program in ceea ce inseamna vanzarea prin telefon;
  • suna-i pe cei pe care i-ai convins sa asculte detaliile despre produsul tau;

In mare parte aceasta tehnica poate fi realizata de oricine, insa eficienta ei consta in competenta ta de a te adapta in anumite situatii. Si chiar daca de foarte multe ori aceasta tehnica de vanzare prin telefon, pare una foarte banala si usoara, lucrurile in realitate stau putin altfel. Cu siguranta daca iti vei face timp si iti vei analiza propria tehnica de vanzari vei observa ce merge si ce nu. Pana la urma poti apela la diferiti experti care sa te ajute sa intelegi si mai bine aceasta tehnica si sa o pui in practica.