landing page

De ce ai nevoie de Landing Page?

Posted by

Pentru a lamuri pe toata lumea cu privire la ceea ce inseamna Landing Page am sa spun inca de la inceput ca aceasta are un scop comercial si reprezinta, practic, pagina pe care ajunge utilizatorul in momentul in care da click pe o reclama sau pe un link. De fapt si de drept este pagina unde ajunge vizitatorul tau (clientul tau). De obicei pe aceasta pagina sunt oferite informatii care sa te promoveze sau care sa-ti transforme cititorul intr-un posibil client.

In linii mari putem spune ca Landing Page reprezinta paginile de prezentare a produselor tale (sau a unui produs) si de obicei iti indeamna vizitatorul sa-ti devina client. Landing Page-ul este oportun mai ales in acele momente cand aveti un flux de tragic targetat spre site-ul vostru. Desi pare un simplu task, fara prea multe de facut (de fiecare data acelasi lucru), fara prea multe batai de cap responsabilitatile sunt destul de mari chiar si pentru o simpla pagina unica (Landing Page).

De asemenea prima impresie despre site-ul tau este redata de aceassta. Daca optimizarea SEO este realizata in mod profesionist, atunci Landing Page-ul poate deveni cel mai important instrument pentru a creste rata de conversie. Iar dintre convesrsiile unul landing page de succes fac parte: completarea unui formular, inregistrarea unui cont, participarea la un webinar sau simpla inregistrare la newsletter.

Cu alte cuvinte putem spune ca landing page-ul este cel care iti convinge cat mai multi vizitatori sa realizeze actiunea pe care tu o doresti ca acestia sa o indeplineasca. Si pentru a avea o viziune cat mai clara asupra acestui Landing Page am sa las cateva caracteristici importante in randurile de mai jos:

  • ajuta la generarea unui trafic bun, ba chiar mai mult de atat generaza mai multe venituri daca are parte de o optimizare SEO;
  • te ajuta sa colectezi informatii despre perspectivele clientilor;
  • una dintre cele mai eficiente metode de a vinde serviciul tau;
  • permite vizitatorilor tai sa descarce continutul pe care tu le oferi;
  • ofera un aspect profesional pentru orice tip de afacere.

Tu ti-ai optimizat landing page-ul eficient?