administrarea timpului

Tu cum stai cu timpul?

Posted by

Tu cum stai cu timpul? In ultima perioada am fost asaltata de persoane ce nu mai au timp pentru ce isi doresc. De fapt si de drept nu mai au timp nici pentru a lua deciziile corecte si de cele mai multe ori se impiedica in realizarea lucrurilor cele mai usoare. Iar acest lucru nu este tipic numai antreprenorilor, ci tuturor acelor persoane ce iubesc munca si nu fac nimic altceva decat sa munceasca.

Poate ca acest lucru nu este unul rau, dar ce te faci cand intr-un timp foarte scurt ai foarte multe de dus la bun sfarsit? Pentru ca totul sa fie rezolvat in timp util ar trebui sa-ti realizezi o strategie propie prin care sa poti sa depasesti momentele de criza.

Cum poti avea parte de o analiza corecta si concreta a timpului tau?

In mare masura oamenii sunt coplesiti de toate sarcinile pe care le au de facut la birou, blocandu-se de altfel in momente cheie.  De aceea iti poti gasi echilibrul prin aplicarea a doua metode. De fapt este o singura metoda, numai ca una inca mai tine de offline, iar cealalta de online, in functie de cum percepete fiecare dintre voi relatia cu mediul online.

De exemplu metoda pe care o puteti folosi pentru a va contoriza timpul este una foarte simpla si nu aveti nevoie de foarte multe ustensile. Pentru mediul online puteti sa va folositi foarte usor de agenda electronica sau Google Calendar (asa cum ii mai spun eu), iar aici tot ce aveti nevoie este doar un simplu calculator, conexiune la internet (care mai nou o gasim in mod natural peste tot), si un nelipsit cont de e-mail.

Totul este simplu si usor, in rest veti mai avea nevoie de timp pentru a va hotari ordinea in care va veti trece sarcinile in calendar. Pentru mediul offline, pentru acele persoane care nu sunt obisnuite cu online-ul, puteti sa va folositi de vesnica agenda si un pix. Am intalnit si persoane care se simt mult mai bine cand isi vad treburile notate pe agenda palpabila, decat notitele pe calculator.

Bineinteles va puteti folosi de ambele variante, mai ales ca va sunt la indemana si nu veti intampina nici un fel de probleme. Cu toate ca optimizarea timpului tine mult de stilul vostru de viata, putina  organizare nu face rau nimanui. Cu atat mai mult ca mai sunt zile in care veti fi coplesiti de sarcini si lucruri pe care trebuie sa le organizati urgent. Voi cum va administrati timpul petrecut la birou si nu numai?