Ce inseamna si ce repezinta „CF” si „TF”?

Posted by

Intotdeauna suntem interesatii de parametrii in care functioneaza blogurile, site-urile nostre, cu atat mai mult cu cat vrem sa urcam pe prima pagina a motoarelor de cautare. Si chiar daca pare incredibil, uneori nu suntem suficienti de atenti incat sa acordam atentia necesara tuturor acelor parametrii importanti.

Ba mai mult decat atat uneori si uitam sau neglijam anumiti factori. In cele ce urmeaza voi scrie despre doi metrici interesanti despre care unii dintre noi ar spune ca sunt informatii noi si bineinteles metrici noi. In cele din urma TRUST FLOW (TF) si CITATION FLOW (CF) sunt metrici ce furnizeaza valori si informatii importante despre site-ul/blogul vostru.

Si chiar daca pana acum nu am bagat prea mult in seama acesti metrici ar trebui sa stim ca sunt la fel de importanti ca metricii de la MOZ, si anume:

  • PA (Page Authority);
  • DA (Domain Authority);

CF si TF sunt metrici ce provin de la Majestic Flow. Mai trebuie amintit faptul ca acesti metrici sunt factori importanti de ranking pentru ceea ce inseamna motoarele de cautare. Acesti metrici sunt definiti pe o scara de valori de la 0 la 100. Cu cat valoarea este mai mare cu atat este mai bine pentru blogul tau.

TRUST FLOW – acest parametru iti ofera informatii despre cat poate fi de incredere un site. Mai exact acesta masoara calitatea si increderea ce vin de la link-urile de pe alte site-uri si care bineinteles se regasesc in articolele voastre pe blog. Se mai spune ca un TF destul de mare aduce si asigura un trafic organic destul de bun.

CITATION FLOW (CF) – CF se diferentiaza de TF prin simplul fapt ca primul nu pune accentul pe calitatea link-urilor, ci pe cantitatea lor. Cu cat veti avea parte de mai multe link-uri atat din interiorul blogului, cat si din exteriorul blogului, cu atat veti avea un CF mai mare.

Asadar la fel cum am spus si in paragraful de mai sus este bine sa cunoastem parametrii in care se incadreaza blogul nostru pentru a stii ce masuri sa luam. Si bineinteles astfel il putem urca cateva pozitii in motoarele de cautare.

One comment

Comments are closed.