Ce trebuie sa stii despre penalizarea motorului de cautare Google?

Posted by

Cu siguranta persoanele care stiu foarte bine ce au de facut din punct de vedere SEO cunosc foarte bine toate regulile impuse de Googele. Caci este foarte posibil ca acestia sa se fii confruntat deja cu ceea ce inseamna penalizarea motorului de cautare Google. Si pentru ca in acest articol vom vorbi despre acest subiect, cele mai importante tinte de discutie vor fi despre continutul original si despre schimbul de link-uri.

Primul pe lista noastra si despre care vom vorbi astazi este continutul duplicat. Ei bine, cred ca stim deja cu totii ca in mare parte motorul de cautare Google penalizeaza acest tip de continut uneori. Si de ce spun uneori, pentru ca nu de putine ori ai vazut, si tu, stiri copiate integral sau partial, cu sursa precizata la final de articol. Si da, cele mai multe astfel de posibilitati le veti intalni prin nenumarate ziare online.

Bineinteles ca mai poti gasi si varianta in care o anumita stire sa poata fii rescrisa cu alte cuvinte, si atunci se poate sa aduca un plus acelei stiri. Si probabil ca ti-ai dat seama ca in mare masura motorul de cautare Google de cele mai multe ori ignora acele texte duplicat.

Dar atentie pot aparea si penalizari mai mici sau mai mari. Caci nu trebuie sa uitati ca motorul de cautare isi doreste continut original si doar atat. Astfel cu un continut duplicat nu vei ajunge prea departe. Si nu cred ca mai este cazul sa mai spunem ca daca exista bloguri sau site-uri care sunt copiate integral, au numai continut duplicat, bineinteles ca acestea vor fi depunctate de catre Google.

Cat despre schimbul de link-uri, aici lucrurile sunt putin mai complicate, deoarece parerile cunoscatorilor sunt impartite. Unii spun ca degeaba faci un schimb de link-uri, caci nu vor avea nici un fel de efect, iar altii spun ca acest schimb  poate fi daunator in ceea ce priveste cerintele Google si penalizarile acestuia.

Si, mai mult decat atat, trebuie sa vorbim si despre acea categorie de persoane care spun ca daca link-urile sunt puse in anumite locuri in site-uri, poti avea parte de ceva foarte benefic. Benefic atat pentru tine, cat si pentru site-ul tau. Insa despre acest subiect vom scrie mult mai multe lucruri in articolul urmator. Iar pana atunci voi cauta noi exemple si informatii pe care sa le aduc in acel articol viitor.