5 pasi simpli pentru a genera mai mult trafic pe site-ul tau

Posted by

Cu siguranta daca ai un site sau un blog prin care vrei sa-ti promovezi afacerea esti interesat de traficul pe care il poate genera site-ul tau. Iar pentru a avea un trafic mult mai mare al site-ului trebuie sa te decizi sa urmezi pasii urmatori ce iti pot garanta acest lucru.

Asigurati-va ca site-ul vostru are parte de recenzii bune

Nu stiu daca si voi ati observat acest lucru in ultima perioada, dar se pare ca noul trend de a lasa o recenzie la site-ul sau blogul pe care l-ai vizitat aduce trafic mai mult pentru respectivul site si prin urmare afacerea respectiva este mult mai vizibila. Iar daca persoanele ce-ti viziteaza blogul nu stiu despre acest lucru ai putea realiza o campanie prin care sa-i rogi sa-ti lase o recenzie.

O alta metoda pentru a avea parte de recenzii ar putea fi aceea prin care sa ii rogi direct si sa le spui prietenilor tai si nu numai sa lase o recenzie despre blogul sau site-ul tau. Cu cat vei obtine mai multe recenzii cu atat traficul vostru pe site/blog va fi intr-o continua crestere.

Incurajeaza oamenii sa-ti distribuie continutul

Degeaba ai tu un continut foarte bun, daca foarte multe persoane nu au acces la el. Ai putea chiar sa rogi persoanele care ti-au dat/scris o recenzie sa distribuie continutul artiolului tau. Oricum vei observa ca daca ai un continut suficient de bun pe gustul cititorilor, distribuirea articolului tau se va face de la sine. In plus daca acest lucru nu s-a realizat inca ai putea incepe asa cum am spus si mai devreme prin a ruga marea majoritate a cunoscutilor sa-ti distribuie continutul.

Promovati-va continutul site-ului/blogului vostru pe retelele de socializare

Ar fi imposibil si de necrezut sa spunem ca nu esti familiarizat cu platformele de retele sociale. Cu cat esti mai vizibil pe aceste retele de socializare, cu atat este  mai bine pentru site-ul/blogul tau. In primul rand tot ce ar trebui sa faci tu, indiferent de platforma de socializare pe care o folosesti este sa distribui continutul site-ului/blogului si in acest mediu.

Astfel vei observa ca din ce in ce mai multe persoane vor fi la curent cu afacerea ta, dar si cu noutatile pe care tu le oferi. Asadar, daca iti doresti un trafic mai mare si de durata nu uita sa distribui continutul blogului/site-ului tau in permanenta pe retelele de socializare.

Nu ignorati link-urile interne

Pentru un trafic sportit ar trebui sa aveti la cunostinta faptul ca trebuie sa tineti vizitatorul un timp indelungat pe site-ul/blogul vostru si de ce nu sa-l readuceti de fiecare data pe platforma voastra online. Iar una dintre metodele care dau roade in acest sens este sa aveti in postarile voastre link-uri interne care duc catre alte postari din blog. Si care pot acapara atentia vizitatorului, chiar daca acest lucru este foarte simplu de realizat si este una dintre metodele care se uita si cel mai repede daca nu este pusa in practica deseori.

Ai putea incerca si promovarea ce se incruciseaza cu un brand necompetitiv

Mai pe intelesul nostru am putea spune ca ai putea incerca sa afirmi afacerea promovand punctele foarte ale blogului/site-ului tau prin comparatie cu o alta afacere de acelasi tip, dar cu beneficii mult mai marunte si ineficiente. Acest tip de practica si de promovare te poate ajuta sa ajungi la traficul pe care ti-l doresti si bineinteles sa-ti dezvolti si mai mult afacerea. Insa daca esti hotarat sa urmezi aceasta metoda trebuie sa fii atent si la competitorii tai.

Prin urmare nu trebuie sa faci foarte multe lucruri complicate, ci numai sa iti doresti sa aplici acesti pasi simpli pentru a avea parte de un trafic ce poate creste constant.