Ce trebuie sa cunosti despre site-ul tau pentru a-l putea optimiza?

Posted by

Am observat ca in ultima perioada din ce in ce mai multe persoane ce detin o afacere sau isi doresc sa inceapa o anumita afacere au si cunosc cateva notiuni despre SEO. Cu toatea astea numarul celor ce intr-adevar se ocupa cu adevarat si dedica o parte din timpul lor pentru ceea ce inseamna cercetarea SEO este unul foarte mic.

Mai cu seama nu toate persoanele inteleg faptul ca implementarea tehnicilor de SEO, dar si rezultatul acestora se va observa in timp. Bineinteles o buna parte dintre persoanele amintite mai sus isi doresc ca toate aceste metode sa aiba un efect imediat  si de ce nu sa se poate observa cat mai curand rezultatele tehnicilor implementate. Si totusi daca iti doresti ceva eficient sunt cativa factori si anumite etape, pe care trebuie sa le iei in serios.

Ce factori trebuie sa ai in vedere atunci cand vrei sa-ti optimizezi site-ul?

Cu siguranta te-ai intalnit cu persoane ce ti-au sugerat ca optimizarea site-ului tau nu reprezinta o problema sau o chestiune foarte complexa, insa daca aceasta optimizare se va face intr-un stil haotic prea mult succes in cele din urma nu vei avea. De aceea  ori de cate ori iti doresti sa mai lucrezi la optimizarea site-ului tau trebuie sa ai in vedere urmatoarele lucruri:

  • afla care sunt cele mai importante pagini ale site-ului tau pentru a le putea optimiza;
  • ofera toate informatiile necesare clientului tau intr-o forma cat mai simpla si pe intelesul lui;
  • afla ce vor sa gaseasca oamenii pe site-ul tau;
  • fa vizibila informatia pe care oamenii o cauta;
  • urmareste indicatorii din raportul Google Analytics;
  • adopta noi strategii pentru atragerea unor clienti noi;

Daca sunt respectate toate aceste elemente, cu siguranta cei observa cum numarul clientilor tai va creste constant. Insa daca tu te rezumi doar la a schimba o parte din pozele de pe site-ul tau sau doar la a schimba designul anumitor butoane tehnicile tale de SEO nu vor da roade, pentru ca ele sunt inexistente. Cu cat te vei axa si vei cunoaste lucrurile cu adevarat importante ale site-ului tau cu atat strategia implementata pe partea de SEO va da roade.