5 pasi pentru imbunatatirea Autoritatii Domeniului site-ului tau

Posted by

Autoritatea Domeniului este una dintre cele mai importante valori ale site-ului tau pe care le cunoaste SEO. Cu cat valoarea Autoritatii Domeniului tau creste, cu atat traficul pe site-ul tau este mai mare, asta ducand la o indexare mult mai buna. Nu stiu de ce, dar am senzatia ca multi dintre voi nu dau o atat de mare importanta acestei valori, dar si a metodei de a putea schimba, eventual, marii valoarea Autoritatii Domeniului.

Poate si pentru faptul ca multi dintre voi nu stiti ce metoda sa folositi pentru imbunatatirea respectivei valori. Iar in urma acestei constatari m-am hotarat sa-ti prezint 5 pasi prin care poti face asta. Bineinteles acesti 5 pasi nu sunt inventati de mine, ci de specialisti in domeniu. Altfel spus trebuie sa luati in calcul urmatoarele lucruri:

  • asigurati-va ca stiti totul despre SEO si tot ce implica tehnica sa;
  • creati continut care sa aduca plus valoare site-ului tau;
  • nu uita de link-urile interne – te pot ajuta mult in cresterea autoritatii domeniului;
  • din cand in cand verifica-ti toate link-urile si indeparteaza-le pe cele care nu iti sunt necesare;
  • fii rabdator;

Iar acestia sunt cei 5 pasi magici, pe care ii poti folosi pentru a creste Autoritatea Domeniului tau. Dar pana sa detaliezi ce trebuie sa faci cu toti acesti pasi m-am gandit sa realizez o scurta trecere in revista despre cam tot ce inseamna Autoritatea Domeniului si cum te poate ajuta valoarea acesteia in cresterea afacerii tale online.

Autoritatea Domeniului site-ului tau nu se poate schimba asa usor si nici nu poate atinge valori foarte mari daca nu sunt cativa factori de decizie prezenti in munca voastra de a creste valoarea acestuia. Spre exemplu nu puteti avea aceeasi valoare de 100, precum o are Facebook sau Google, deoarece nu veti avea suficiente link-uri viabile din exterior care sa duca spre site-ul vostru. Asa cum am spus si mai devreme sunt cativa pasi de indeplinit si doua etape in care puteti face acest lucru. Spre exemplu:

  • prima etapascapa de link-urile care nu iti folosesc tie sub nici o forma;
  • a doua etapaai grija sa iti aduci link-uri care sa te ajute sa-ti ridici domeniul site-ului;

Iar cu asta am spus tot, caci de la aceste schimb de link-uri si link-uri, in general, pleaca totul. Ca sa poti sa iti aduci link-uri care sa favorizeze cresterea Autoritatii Domeniului site-ului ai doua optiuni: fie angajezi o agentie de SEO care sa se ocupe de tot ce reprezinta site-ul tau, fie aduci pe site numai informatii care au o foarte mare valoare pentru o cat mai mare masa de oameni. Iar daca esti hotarat sa faci acest lucru o sa-ti prezint in paragraful de mai jos mult mai detaliat cei 5 pasi pe care trebuie sa-i aplici.

Pentru inceput ar fi bine sa te asiguri ca stii totul despre SEO. Cu cat ai structura site-ului tau cat mai buna pentru promovarea SEO, cu atat valoarea autoritatii domeniului tau creste mult mai mult, decat daca nu te-ai ocupa de acest lucru. Pe de alta parte trebuie sa fii foarte atent la tot ce insamna continut de calitate, felul in care aranjezi continutul, tag-urile, cuvintele cheie, descrierea si meta descrierea, o adresa buna de URL si de ce nu un link bun pentru aceasta. Cand vei fi atent la toate astea atunci poti avea asteptari de la site-ul tau.

Continut de calitate –  nu este suficient sa trantesti pe site-ul tau doua, trei texte (articole) si sa ai asteptari ca vei fi pe prima pagina in Google. Nu iti poti garanta o pozitie buna pe motorul de cautare, daca nu oferi cititorilor tai (clientilor tai) informatii de calitate. Si mai mult decat atat degeaba ai o informatie foarte buna de impartit cu publicul tau tinta, daca tu nu esti in stare sa structurezi acea informatie astfel incat toata lumea sa inteleaga esentialul din ea si sa fie atrasa de aceasta.

Poate iti pui intrebarea de ce ai nevoie de link-uri interne? Un raspuns simplu ar fi acela ca nu poti lasa informatiile ravasite, mai ales daca aduci in randuri repetate informatii noi despre acelasi subiect. Nu e ca si cum azi te-ai jucat ceva si maine altceva, dar sa fie cat de cat asemanator. Daca aceste informatii sunt continuarea uneia celeilalte tot ce trebuie sa faci este sa legi articolele intre ele prin aceste link-uri interne. Bineinteles acest lucru nu este un lucru de neglijat, ci te ajuta la realizarea unui site puternic si bine structurat, in definitiv ceea ce se cere si prin SEO.

De ce nu este bine sa faci exces de link-uri si mai ales sa lasi sa existe pe site-ul tau acele „link-uri rupte”. In primul rand prea multe link-uri intr-un singur articol, dar si pe intreg site-ul pot fi taxate de catre motorul de cautare sau alti factori externi. In al doilea rand nu ai nevoie sa lasi sa existe pe site-ul tau link-uri rupte pentru ca nu iti aduc nici un beneficiu, ba din contra nu te vor lasa sa ai o evolutie corecta a site-ului tau.

Rabdarea – cred ca acest ultim pas reprezinta o mare provocare pentru o multime de oameni. Chiar daca ai respectat toti pasii de mai sus asta nu inseamna ca in cateva ore autoritatea domeniului tau va creste brusc. Pentru o crestere benefica a acesteia si de durata ai nevoie de rabdare, timp si perseverenta. In general lucrurile bune se intampla pe parcursul unei anumite perioade – asa se intampla si cu evolutia site-urilor, dar si cu cresterea valorii Autoritatii Domeniului.

Asadar nu cred ca ar mai fi ceva de completat sau de spus in acest articol. Tot ce era necesar sa stiti despre cresterea domeniului gasiti in acest articol. Iar daca veti avea suficienta rabdare sa puneti totul in aplicare va veti bucura si de roadele de durata a site-ului vostru.