Cum iti poti transforma blogul personal intr-o afacere?

Posted by

Oriunde te-ai duce si pe oricine ai intalni vei afla ca are un blog si pe care vrea sa-l transforme intr-o adevarata mina de aur. Dar de cele mai multe ori nu se intampla acest lucru, deoarece cele mai multe persoane uita cateva lucruri esentiale, fara care tu nu iti poti transforma simpla pasiune de a scrie intr-o afacere. Chiar daca la inceput acest lucru pare destul de atractiv, trebuie specificat ca primii bani din blog nu vin imediat dupa ce ti-ai construit un blog si ai inceput sa scrii doua, trei articole.

In primul rand ca ai nevoie de o strategie bine definita pentru a putea realiza o afacere din blogul tau. Mai apoi ai nevoie de foarte multa rabdare si in acelasi timp consecventa in munca ta de a scrie pe blog. Nu poti face o afacere, daca nu muncesti pentru ea, caci nimic nu vine pe gratis sau pe stat degeaba. Asadar inainte de a te gandi cati bani poti scoate din blogul tau, mai bine incearca sa cunosti cativa factori si variabile despre blogul tau. De pilda, incearca sa afli care este audienta blogului tau.

Cele mai bune bloguri de pe piata isi cunosc foarte bine audienta, mai ales de ceea ce sunt atrasi oamenii care viziteaza blogul si ce informatii le face placere sa afle de pe blogul respectiv.  Iar acest lucru este un factor foarte important si un punct de inceput pentru a-ti construi afacerea, pe care tu nu ar trebui sa-l neglijzi. Iar daca nu te pricepi la toti pasii pe care trebuie sa-i faci pentru a-ti cunoaste audienta, poti apela cu incredere la firme specializate care sa se ocupe de acest lucru.

Iar in cel mai rau caz, daca nu iti doresti ca cineva sa se ocupe de blogul tau, macar incarca-te cu rabdare pentru a putea studia tot ce inseamna si reprezinta audienta unui blog. Numai in acest fel vei stii, daca blogul tau se va transforma intr-o afacere profitabila sau nu.