5 pasi de urmat pentru a-ti imbunatati pozitia in motoarele de cautare

Posted by

Si in ceea ce priveste optimizarea unui site veti gasi foarte multe sfaturi si opinii care de multe ori nu au legatura unele cu altele. La fel ca in majoritatea domeniilor, fiecare specialist are modul sau de a face SEO si de cele mai multe ori difera de la un specialist SEO la altul trucurile folosite pentru urcarea site-urilor cat mai sus in Google. Optimizarea SEO a unui site nu se face cat ai bate din palme. E nevoie de timp fiind un proces de lunga durata in care trebuie sa optimizezi fiecare pagina dar si legaturile interne care le ai pe site. Desigur ca si optimizarea SEO se imparte in mai multe categorii insa vom discuta despre asta pe viitor.

Mai jos va prezint 5 pasi clasici pe care trebuie sa ii urmati pentru a aparea in motoarele de cautare. Acesti pasi tin de optimizarea on-page a site-ului si ajuta la o pozitionare cat mai buna in paginile cu rezultate din motoarele de cautare.

Cum-sa-iti-faci-un-link-building-de-calitate

Iata cei cinci pasi pe care ii puteti face chiar daca nu sunteti specialisti in optimizare SEO:

1. Optimizarea titlurilor fiecarei pagini
Pentru a obtine o pozitie cat mai buna in SERP, trebuie sa rescrieti toate titlurile care nu sunt inca optimizate SEO. Fiecare titlu trebuie sa fie unic, nu foarte mare si sa contina cuvintele cheie ale paginii respective.

 2. Optimizarea tagurilor si descriere META
Tagurile si descrierea META sunt foarte importante pentru optimizarea SEO. Acestea impreuna cu titlul sunt elemente HTML si contin informatii suplimentare despre fiecare pagina. Tagurile si descrierea META sunt vizibile doar pentru motoarele de cautare. Descrierea META se foloseste pentru a face o scurta descriere a paginii. Ea nu trebuie sa fie foarte mare, circa 100-150 caractere si sa fie atractiva pentru utilizatori.
3. Optimizarea continutului 
Un pas foarte important in ceea ce priveste SEO este optimizarea continutului. Se face o lista cu acele cuvinte cheie care va pot ajuta sa fiti in primele pagini la cautari si le implementati in continutul textului, titlu si descriere META.
4. Folosirea uneltelor speciale pentru optimizare SEO
Aceste unelte speciale pentru optimizare SEO sunt Webmaster Tool dar si Google Analytics. Pe langa acestea mai gasiti foarte multe plugin-uri disponibile pentru a optimiza paginile si continutul dumneavoastra. Pe platforma WordPress gasiti cateva plugin-uri interesante care va ajuta sa optimizati eficient fiecare articol. Unul dintre acestea este SEO by Yoast.
5. Crearea linkurilor interne
Creati legaturi catre cele mai importante pagini ale site-ului. Pentru a creea aceste legaturi folositi anumite cuvinte cheie in ancora linkului si folositi-le cat mai natural in text. Ajuta foarte mult si la Page Rank.