Aceasta este intrebarea pe care o are in minte orice webmaster sau blogger care se afla la inceput de drum si care nu a mai lucrat deloc pe partea de optimizare a unui site si promovare. Daca luam la intrebari toti webmasterii si cei care mai detin tot felul de site-uri, foarte putini vor reusi sa raspunda corect la intrebarea „Ce inseamna SEO pentru site-ul tau?” .
Sunt foarte multi oameni chiar si in mediul online care lucreaza cu site-uri si de multe ori nu stiu ce inseamna SEO cu adevarat. Important pentru ei este sa fie vazuti bine in Google si sa le vina cat mai multi vizitatori, insa de cele mai multe ori nu isi dau interesul sa isi optimizeze in mod eficient articolele si site-ul.
Acum sa revenim la intrebarea care ii pune pe ganduri pe multi atunci cand isi fac un site si vor sa il promoveze eficient. Raspunsul este DA. Este necesara optimizarea site-ului pentru motoarele de cautare insa nu este si obligatorie. Atunci cand faci SEO pentru un site este excelent fiindca in primul rand arati ca iti dai interesul sa il urci cat mai sus si se vor vedea rezultatele dupa un timp. Optimizarea este si ea optionala. Cel mai mult conteaza pentru orice site continului unic. Degeaba ii faci un SEO perfect daca articolele tale sunt copiate. Daca nu ai continut unic si articole cat mai mare (minim 300-500 cuvinte), e destul de greu sa il aduci pe primele pagini in Google.
Facand optimizare site-ului tau automat devii vizibil in Google si atragi mai multi vizitatori. In acest mod ai de castigat insa doar daca optimizarea site-ului o faci cu cap si nu apelezi la tehnici „murdare” care te vor urca pentru scurta vreme acolo sus unde cu totii vrem sa ajungem, iar dupa aceea vei fii doar o „fantoma”. Orice site sau brand care se respecta apeleaza la optimizare. Este un cuvant special care are un „cuvant” greu de spus in dezvoltarea unui brand online. Optimizand un site te faci mult mai vizibil in Google iar oamenii cand vor cauta produsele pe care le promovezi, te pot gasi chiar pe tine pe prima pagina. O sa revin cu articole interesante cu privire la modul in care se fac optimizarea intr-un mod cat mai eficient.