5 metode de a obtine backlinkuri gratuite

Posted by

La fel ca si optimizarea on-page, cea off-page este la fel de importanta iar in acest caz rezultatele vor aparea atunci cand numarul de backlinkuri dofollow vor incepe sa creasca.

E foarte important sa obtineti cat mai multe backlinkuri de la diverse siteuri cu autoritate si page rank mare. Nu e foarte usor sa obtineti aceste backlinkuri si trebuie sa aveti mare grija unde puneti linkurile catre site fiindca puteti da peste siteuri warez sau penalizate de Google si acest lucru va poate afecta si voua. Iata 5 metode simple si absolut gratuite prin care puteti obtine backlinkuri:

 

1. Guest post-uri
De la ultimul update Google a schimbat algoritmii si acum sunt foarte bine vazute guest post-urile. Din punctul meu de vedere un guest post e mult mai pretios decat un advertorial scris special pentru a face reclama siteului. Este cea mai buna metoda prin care puteti sa obtineti backlinkuri in mod gratuit, backlinkuri de calitate chiar si pe siteuri cu un page rank mai mare. Pentru a face un schimb de guest post-uri cel mai bine este sa cautati bloguri de aceeasi nisa si sa elaborati un articol special astfel incat sa nu fie doar pentru a face reclama la site, la fel cum se intampla de cele mai multe ori in cazul advertorialelor.

2. Comentarii pe bloguri dofollow
Comentariile pe bloguri do follow ajuta foarte mult la linkbuilding si este o metoda foarte simpla pentru a obtine si backlinkuri gratuite. Acesta este una din cele mai folosite metode de promovare off-page si una din cele mai eficiente atunci cand se face cu mare atentie si pe siteuri cu autoritate.

3. Crearea unui profil pe siteuri mari
O alta metoda buna este sa creati profiluri pe siteuri cu autoritate mare de unde puteti obtine automat backlinkuri dofollow. Aici trebuie doar sa bagati adresa siteului la profil si va va ajuta atat la promovarea siteului cat si la linkbuilding.

4. Schimb de advertoriale
Aceasta este o metoda foarte buna prin care puteti obtine backlinkuri contextuale de la siteuri cu autoritate mare. Este un serviciu de care profita ambele tabere si nu afecteaza cu nimic, asta in cazul in care advertorialul este facut special pentru SEO si este pus pe un blog cu autoritate.

5. Schimb de linkuri
Este cea mai frecventa metoda utilizata in randul bloggerilor. Acestia creeaza un loc pe blog sau o pagina special pentru blogroll si posteaza aici linkurile partenere. Aveti grija unde veti primi linkul respectiv, fiindca acum orice pagina de pe un site are page rank propiu si s-ar putea sa nu va ajute cu nimic daca linkul va fi urcat pe o pagina creata recent.

 

3 comments

  1. Din ce am vazut conteaza si comentariile nofollow intr-o oarecare masura. De asemenea cred ca schimbul de advertoriale ar fi tot una cu schimbul de guest posturi. Din ce stiu advertorialul este contra-cost ca sa faci un articol in care sa prezinti un produs sau un site, iar guest postul este gratuit.

    1. Advertorial = articol publicitar, poti sa le numesti si guest posturi daca vrei tu. Desi nu e chiar acelasi lucru.

Comments are closed.