SEO pas cu pas – Caimin Jones

Posted by

Zilele trecute am prins putin timp liber si am stat sa citesc cartea despre SEO al lui Carmin Jones, pentru ca uneori e bine sa te intorci asupra notiunilor de baza din SEO si sa vezi daca nu ai mai uitat din ele. Chiar daca stiam cam 90% din informatiile prezentate in carte, pot sa spun ca m-a inspirat si mi-a dat cateva idei bune, legate de ce pot face pentru a creste si mai sus blogurile. Cu alte cuvinte, in urmatoarea perioada pregatesc o campanie destul de maricica pentru unul din blogurile mele si ideea a pornit din aceasta carte.

SEO pas cu pas este o carte pe care as recomanda-o oricarui client care vrea sa inteleaga notiunile de baza in privinta optimizarii pentru motoarele de cautare si, cu siguranta, dupa ce vor citi cartea, o mare parte din aura de mister si ceata care domneste asupra serviciilor SEO va disparea rapid. Desi este o carte de SEO, cred ca ar putea fi foarte utila si celor care isi dezvolta un blog. La un moment dat, dupa ce treci de jumatatea cartii, chiar ai impresia ca e o carte care se adreseaza in mod special blogurilor si nu altor tipuri de site-uri.

De asemenea, veti gasi in carte o lista cu resurse importante din online care sa va ajute sa va dezvoltati si sa va optimizati site-ul. Cartea contine link-uri utile catre instrumente de monitorizare SEO (atat gratuite, cat si platite), dar si link-uri catre bloguri si site-uri importante in industria SEO. Ce as avea de obiectat sunt unele traduceri pe care le-as fi preferat in engleza, spre exemplu cuvintele cheie coada-lunga parca le-as fi lasat cu denumirea de long-tail keywords. Adica va spun sincer ca uneori nu intelegeam despre ce e vorba pana nu ma gandeam cum ar suna de fapt in engleza respectivul termen. S-ar putea ca pentru un incepator sa fie mult mai usor asa, dar pentru mine, care stau deseori si pe forumuri si site-uri de SEO in engleza, a fost putin mai dificil.

 

Cateva sfaturi utile desprinse din carte

  • Creeaza un continut de calitate, favorabil atat cititorilor, dar si motoarelor de cautare.
  • Identifica cuvintele cheie care te pot ajuta sa obtii un plus de trafic.
  • Continutul de calitate trebuie sa aiba urmatoarele caracteristici: Inteligibil, Utilizabil, Bun de distribuit. E bine sa aveti in gand toate acestea atunci cand scrieti un articol.
  • Un titlu bine structurat te poate ajuta cu un plus de vizitatori.
  • Prea multe plugin-uri pot aduce timpi de incarcare mai mari si alte dezavantaje.

 

De unde pot cumpara cartea?

O gasiti pe libris.ro la pretul de 22.12 lei si, daca o comandati, va sosi acasa la voi in doar cateva zile.