Lucruri importante despre optimizarea imaginilor

Posted by

Iti doresti sa ajungi in primele pozitii de pe prima pagina a motorului de cautare Google? Ai facut tot ceea ce ai crezut ca este de cuvinta si totusi nu stii ce ai mai putea optimiza? Si daca pana acum nu te-ai gandit ai putea incerca si optimizarea din punct de vedere SEO si pentru imaginile din articolul tau.

Iar lucrul acesta nu este o gluma, ci o alta metoda ce vine in ajutorul tau in optimizarea site-ului tau. Iar pentru optimizarea imaginilor ar trebui sa iei in calcul 3 lucruri extrem de importante pe care le poate detine o simpla poza in articolul pe care tu vrei sa-l optimizezi. Iar aceste elemente importante sunt urmatoarele:

  • marimea imaginilor;
  • descrierea imaginilor;
  • denumirea imaginilor;

Cu siguranta stiai de toate aceste lucruri, dar este posibil sa nu le fi dat foarte mare importanta. Iar pentru a va simplifica munca, ei bine, m-am gandit sa va las aici cele mai importante indicii legate de aceste caracteristici importante ale imaginilor.

Marimea pozelor – este important sa stiti ca marimea este un element esential. Cu cat imaginea este mai mare cu atat aceasta se va incarca si mai greu pe site-ul tau ori de cate ori acesta va fi accesat. Ceea ce din punct de vedere seo nu este deloc indicat.

Denumirea imaginilor  – titlul – pentru fiecare imagine pe care vrei sa o inserezi in articol trebuie sa ai o denumire a ei si pe cat posibil apropiata de ceea ce tu ai definit ca fiind cuvant cheie sau tema pe care tu ai abordat-o in articolul respectiv. Cu alte cuvinte ar fi bine sa nu lasati imaginile cu denumirea din cifre, ci sa fie cat mai aproape de ceea ce tu ai scris in artiol.

Descrierea imaginilor – este necesar ca pentru aceasta etapa sa fie inclus in fraza respectiva si cuvantul cheie ce defineste acel articol, dar si cuvinte ce sunt din aceeasi gama larga din tema articolului tau. Mai bine spus descrierea este cea mai importanta, iar ea merita toata atentia voastra.

Daca deja v-ati facut un plan pentru optimizarea seo a articolelor voastre nu uitati sa luati in calcul si optimizarea imaginilor pe care le inserati in articol si pe site-ul vostru. Acest lucru va poate ajuta si va poate duce site-ul pe pozitia pe care vi-o doriti.