Cele mai importante modificari ale acestui an

Posted by

Pentru toate persoanele care sunt interesate de tot ce se intampla pe parte de SEO, cred ca nu este o noutate, faptul ca ne putem astepta la modificari esentiale in acest an, ce fac referire catre SEO. Am observat ca mai toate blogurile de specialitate vin cu fel de fel de predilectii asupra acestui lucru, desi nimeni nu poate confirma 100% ceea ce se poate schimba sau nu.

Si oricum aceste schimbari nu ar trebui sa deranjeze pe nimeni, deoarece este o piata in plina dezvoltare ce are permanenta nevoie de schimbari. Asadar nu trebuie sa va face griji pentru schimbarile ce vor veni, ci mai degraba sa ne indreptam atentia catre acele posibile lucruri, care se pot schimba. In continuare am sa va prezint 3 mari schimbari ce vor aparea in anul 2017, pe partea de SEO.

1. Cat mai multe notiuni informative despre lucrul pe care il cautati

Veti observa ca daca veti cauta despre un anumit lucru, motorul de cautare Google va va aduce mult mai multe informatii despre lucrul respectiv si chiar v-ar putea da o definitie foarte ampla, de genul aceleia pe care o gasiti in Dex.

Ceea ce vreau sa va spun este vorba despre faptul ca toti cei care vor sa urce in Google vor fi nevoiti de acum incolo sa dezvolte aceasta ramura, iar descriera produsului lor sa apara cat mai ampla la o prima cautare pe Google. Astfel spus paginile care sunt bogate in informatii, chiar inainte de a da click pe ele, acestea vor avea cele mai multe cautari si bineinteles avand un impact serios asupra ratei de click si de trafic.

2. Progrese in cautarea semantica

Cred ca toata lumea stie ca motoarele de cautare isi schimba in permanenta algoritmii, pentru a aduce informatii cat mai corecte si concise utilizatorilor sai. Din aceasta cauza, o alta schimbare importanta se va baza pe dezvoltarea semanticii cuvintelor.

De acest lucru au nevoie motoarele de cautare, intrucat nu se vor mai ghida doar pe cuvintele cheie, ci si pe conceptul contextual al cautarii. De aceea se preconizeaza o schimbare in aceasta directie, ce pare a fi mai degraba o dezvoltare a ceea ce inseamna cautarea semantica. Nu trebuie, insa, sa neglijati cuvintele cheie, ele vor ramane o parte importanta din tot ceea ce reprezinta SEO.

3. Cautarea intensa de pe telefoanele mobile

Inca din anul 2015, motorul de cautare Google sublinia importanta telefoanelor mobile in aceasta piata dinamica a marketing-ului online. Se pare ca in 2017, cele mai multe cautari se vor face de pe telefonia mobila. Iar in acest sens, toata lumea ar trebui sa stie si sa se conformeze faptului ca de acum incolo toate site-urile ar trebui mult mai bine indexate in Google, astfel incat sa fie usor de navigat si de pe un simplu telefon. Acestea fiind spuse pregatiti-va site-urile pentru a fi cat mai vizibile pentru telefoanele mobile.

Cam acestea sunt cele mai importante schimbari ce vor aparea in acest an, 2017 si la care trebuie sa fim foarte atenti. Asta, daca fiecare dintre voi isi doreste o afacere cat mai de succes.