Ce inseamna link dofollow si link nofollow?

Posted by

Zilele trecute m-am confruntat cu o anumita situatie nu prea placuta din punctul meu de vedere. Si anume nu stiam ce inseamna mai exact link nofollow si link dofollow. Bajbaiam eu cate ceva despre ele, dar uite ca le-am incurcat si am fost nevoita sa ma informez si sa aflu date exacte despre aceste doua lucruri ce par asemanatoare, dar utilitatea lor este cu totul si cu totul diferita.

Astfel incat pentru link-urile nofollow avem urmatoarea explicatie: legatura dintre site-uri cu scopul de a trimite vizitatori de pe un site pe altul, cu beneficiul de a se promova blogul pentru care s-a atasat link (atat bannere – imagini, cat si simple link-uri). Aceste link-uri nofollow aduc doar vizitatori si nu sunt importante din punct de vedere SEO.

In ceea ce priveste link-ul dofollow lucrurile stau putin diferit, pe langa schimbul de vizitatori si aducerea acestora pe site-ul respectiv se mai adauga si influenta pe care o are asupra pagerank-ului. Bineinteles cu ajutorul acestor link-uri poti influenta pozitia ta in motoarele decautare, indiferent ca vorbim despre Google, yahoo sau bing.

Cam asa stau lucrurile in legatura cu aceste link-uri nofollow si dofollow. Sper insa ca pana data viitoare cand voi mai da de ele sa nu ma mai incurc, ci sa aprofundez informatiile legate de acestea si de ce nu sa le impartasesc cu voi.