Ce implicatii poate aduce un divort?

Posted by

Nimic nu se poate compara cu armonia dintr-o familie frumoasa. Si cand spun frumoasa, de fapt si de drept, nu fac referire strict la ceea ce inseamna frumusetea fizica, ci mai exact la ceea ce inseamna frumusetea spirituala. Poate ca ati observat deja ca atunci cand membrii unei familii se potrivesc si isi impart atat responsabilitatile, cat si sentimentele ai placuta senzatie de iubire, de calm si intelegere. Din pacate in vremurile noastre, astfel de relatii intre cupluri si familii se gasesc din ce in ce mai rar.

Caci in tot acest amalgam de trairi al lumii moderne, relatiile din familie sunt din ce in ce mai fragile. Astfel ca deseori in unele situatii se ajunge pana intr-acolo in a cere ajutorul si sprijinul unui avocat divort pentru a putea lamuri si depasi o situatie de acest gen. Si nimic nu pare mai incredibil, atunci cand acest lucru se intampla intr-o familie ce parea a fi model in ochii lumii si in societatea din care ei fac parte.

Cu siguranta suntem tentati sa aducem tot felul de aspecte pe care noi le credem adevarate, dar in cazul acelei familii toate aceste lucruri nu se aplica. Si cum sa nu se sosoteasca si sa se vorbeasca la fiecare colt despre un astfel de caz, cand in ultima perioada pare ca am fi cultivat un astfel de comportament mediocru. Cel mai potrivit ar fi sa lasam oamenii in treaba lor sa-si rezolve problemele in tihna si in pace.

Asta pentru ca noi cei care privim din exterior o astfel de catastrofa nu vom stii niciodata ceea ce s-a intamplat in acea familie si care a fost principalul motiv care a dus la o astfel de ruptura. De asemenea trebuie sa mai avem in vedere si un alt punct important. Mai exact trebuie sa ne gandim si la faptul ca acea familie are copii sau nu.

Caci in cazul unei familii ce cuprinde si copii, o astfel de ruptura poate provoca si traume pentru cei mai mici dintre ei. Astfel ca din exterior toate aceste lucruri nu sunt vizibile, ci numai daca la un moment dat partile implicate ar vorbi despre acest aspect. Cat despre acele rupturi care ajung sa necesite si un avocat specializat intr-un astfel de proces de divort ne poate duce cu gandul, ca intr-un astfel de caz lucrurile sunt complicate sau urmeaza sa se complice mai mult decat ne putem imagina noi.

Si poate ca intr-un alt context toate aceste aspecte ni s-ar parea a fi ceva normal, ceva obisnuit si ceva uzual. Insa o ruptura a fost si va ramane o ruptura, cu traume diverse si cu implicatii diferite in functie de problemele existente. Din nefericire rupturile apar atunci cand intre membrii familiei respective nu mai exista incredere, respect, compasiune si cel mai important iubire.

Avand in vedere toate aceste lipsuri este foarte usor sa cedezi tentatiilor din jur si sa gresesti. Iar prezentul ne-a aratat aproape de fiecare data ca in aceasta viata orice greseala se plateste. Insa este din ce in ce mai dificil, cand cei care vor suferi cel mai mult vor fi cei mici, copiii din familia respectiva.

Si asta pentru ca in momentul in care se ajunge la o astfel de ruptura sau in clipa in care se produc astfel de greseli nimeni nu se mai gandeste si la consecintele faptelor lor. De aceea este foarte important ca intr-un astfel de moment tulburator sa-ti insusesti faptele si mai mult decat atat sa tii le asumi fara a mai da vina pe partener.