Care sunt tendintele SEO de care trebuie sa tii cont in anul 2022?

Posted by

Fiecare dintre noi isi doreste sa isi aduca afacerea, blogul, site-ul sau platforma cat mai aproape de prima pagina in cautarile Google si de ce nu chiar pe primul loc. Dar pentru asta trebuie in primul rand sa-ti rezervi timp pentru a intelege ce se intampla cu acei parametrii de masuratori din spatele motorului de cautare.

Si de ce nu trebuie sa investesti si ceva mai mult timp pentru a cauta informatii si date atat de necesare care sa te ajute in a-ti creste site-ul din punct de vedere SEO. Cum acesti parametrii care definesc SEO se schimba cu regularitate, si uneori chiar inainte sa ne dam seama, in articolul de fata ne-am propus sa enumeram cateva elemente care sa ne ajute in acest raport calitate – SEO – locul pe prima pagina din cautari.

Intrucat la prima vedere toate lucrurile par simple, ele cer o atentie ceva mai sportita atunci cand vrem sa le aplicam asupra site-ului nostru.

3 Tendinte SEO de care sa tii cont in 2022

  • Prinde tot mai mult teren cautarea vocala – pentru ca majoritatea timpului ni-l petrecem in preajma tehnologiei este aproape imposibil sa nu utilizam cautarea vocala. In plus este mult mai usor de utilizat, chiar si atunci cand ai mainile ocupate. Pentru ca oamenii isi doresc sa afle numai decat eventuale raspunsuri la intrebarile lor ar fi cazul sa tii cont de aceasta tendinta. Astfel incat continutul de pe site-ul tau sa aiba parte si de diferite interogari pe care sa le implementezi ca titlu si diferite subtitluri, astfel incat in momentul in care Google converteste continutul tau scris intr-unul oral/conversational/vocal sa nu intampine probleme. Daca vei lua in calcul aceste detalii cu siguranta vei urca si vei migra catre primele cautari din diferite motoare de cautare.

  • Continut mult si de calitate – daca in trecut textele ceva mai lungi ne dadeau batai de cap se pare ca in prezent ar trebui sa aducem in fata cititorilor continut de calitate bine detaliat si definit. Sa nu credeti ca acest lucru este usor, mai ales ca textele foarte lungi au nevoie de o structura bine aleasa si formata. Nu de alta, dar pe dispozitive mobile s-ar putea ca textul tau lung, indiferent ca este de calitate, sa sperie diversi cititori si atunci este bine sa aveti in vedere structura acestuia. Pe de alta parte nu trebuie sa uitati nici de acele titluri, subtitluri de care va aminteam ceva mai devreme, dar si de citate, caci s-ar putea sa vedeti diferite schimbari in bine care sa va surprinda.

  • Viteza paginii de incarcare – de obicei aceasta nu trebuie sa treaca de 4 secunde indiferent ca vorbim despre dispozitive mobile sau de varianta desktop. In functie de cat de repede se incarca site-ul tau atat de repede poti ajunge in primele cautari pe prima pagina a motoarelor de cautare. Cu cat tehnologia se dezvolta cu atat viteza de incarcare a paginii este si mai importanta.

Altfel spus nu trebuie sa fii profesor in acest domeniu ca sa stii cum trebuie sa-ti aduci site-ul in primele cautari, ci mai degraba sa te interesezi in timp util de toate modificarile pe care le aduc algoritmii de la Google. Asadar cu putina documentare intemeiata vei stii in ce directie sa mergi pentru a putea avea un site sau o afacere de succes si in mediul online.