Care sunt cele mai importante elemente SEO pe care trebuie sa le ai in vedere si in acest an?

Posted by

Indiferent de tipul de strategie si de planul de marketing pe care vrei sa-l adopti in acest an pentru a creste afacerea ta ar trebui sa te gandesti la o strategie pe care sa o aplici pe tot parcursul anului. De ce pe tot parcursul anului?

Pentru ca oricat de mult ti-ai dori sa schimbi strategia iti vei da seama ca orice alte noi planuri vei aplica, acestea nu vor avea mai multi sorti de izbanda. Si asta pentru ca indiferent de strategia adoptata pentru SEO ai nevoie de consecventa.

Degeaba vrei sa incerci sute de metode prin care sa obtii ceva, daca per total tu nu ai timp nici macar o strategie sa o implementezi corect sau sa te dedici acesteia o perioada de timp. Si probabil asa cum stiti si voi ai nevoie de timp pentru a observa efectele si rezultatele strategiei pe care o folosesti.

5 fundamente SEO pe care sa le ai in vedere in acest an

Este foarte important sa stiti faptul ca orice strategie SEO veti aborda, la baza, aceasta va avea aceleasi elemente cheie pe care le au toate celelalte. Iar de aici nu ramane decat un singur pas, si acela in care te vei asigura ca vei folosi cele mai importante elemente pentru strategia ta SEO. Si pentru a avea o vedere cat mai buna asupra acestor elemente, in paragraful urmator le vei descoperi pe cele mai importante:

Link-urile – chiar daca toata lumea cunoaste despre ce este vorba si cum pot acestea ridica site-urile in cautari, totusi nu toata lumea implementeaza acest element corespunzator. Numarul de calitate al link-urilor pe care le aveti poate determina locul si pozitia in care site-ul tau va aparea in urma cautarilor. Este bine sa tineti minte ca numai acele site-uri cu o autoritate inalta sunt relevante pentru link-urile pe care vi le doriti.

Continut – creati ori de cate ori puteti continut cu valoare adaugata, continut care sa va ajute si sa va urce site-ul in motoarele de cautare.

Design atractiv al site-ului si pentru varianta mobil – avand in vedere ca in ultima perioada cele mai multe cautari se realizeaza de pe mobil, si site-ul tau ar trebui sa fie capabil sa se incarce rapid si sa arate bine pe ecranul unui mobil. Si iata inca un lucru pe care trebuie sa-l iei in serios si la care trebuie sa lucrezi.

Tehnica SEO – nu uitati sa optimizati de fiecare data titlurile, subtitlurile si bineinteles ca nu trebuie sa uitati nici de optimizarea descrierilor. Sunt factorii ce ajuta motoarele de cautare sa inteleaga continutul site-ului vostru si de asemenea sa-l urce printre primele pozitii de raspuns in cautari.

SEO local – intotdeauna este bine sa-ti optimizezi site-ul pentru piata de desfacere din apropierea spatiului in care tu iti dezvolti afacerea. Cu cat tii cont de aceste lucruri cu atat vei vedea cum site-ul tau se va clasa cu cateva pozitii mai sus in cautari.

Iar daca in prezent ai uitat sa-ti bazezi strategia si pe aceste elemente s-ar putea ca la un moment dat sa-ti dai seama ca strategia ta nu va functiona.